Televisie voor masochisten: noodlottige nederlaag van Rode Duivels heruitgezonden

Televisie voor masochisten: noodlottige nederlaag van Rode Duivels heruitgezonden

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 10:38di 07-04-2020 om 10:38

Niet alleen in ons land proberen allerlei media en kanalen de tijd te doden door terug te grijpen naar gebeurtenissen uit het verleden, ook buiten onze landsgrenzen is dat dagelijkse kost geworden. Het meest recente initiatief van L'Equipe is wel even slikken voor de Belgische voetbalfan.

Ook de Franse krant pakt geregeld uit met een historisch sportevenement uit de oude (of iets jongere) doos, om de trouwe fans wat vermaak te bieden in donkere dagen. Dinsdagavond is het opnieuw zover. Om 20u30 zal L'Equipe de halve finale van latere wereldkampioen Frankrijk uitzenden op het WK 2018. Inderdaad, de halve finale tegen onze Rode Duivels ...

Voor de Belgische voetbalsupporter is die wedstrijd ongetwijfeld één van de grootste ontgoochelingen uit de 21e eeuw. Op het toernooi in Rusland freewheelden de Rode Duivels door de groepsfase, om vervolgens Japan (3-2) en vooral Brazilië uit te schakelen (2-1). Zo ontpopten de Rode Duivels zich tot topfavoriet voor eindwinst, maar in een frustrerende halve finale versperde Frankrijk de weg (1-0). Uiteindelijk veroverde ons land wel nog brons.

In ons land zorgde die halve finale tegen de Fransen voor veel wrevel, onder meer door de spelwijze van de tegenstander. Daardoor leiden herinneringen aan die partij nu nog steeds tot maagkrampen. Onze zuiderburen denken daar duidelijk anders over. 'Un match de légende', zo omschrijft L'Equipe die wedstrijd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws