De Sutter was zeker niet zoals Lukaku, die altijd zijn eerste controle miste

"De Sutter was zeker niet zoals Lukaku, die altijd zijn eerste controle miste"

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 10:21di 07-04-2020 om 10:21

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 12:58di 07-04-2020 om 12:58

De voetbalcarrière van Tom De Sutter zit er definitief op. De lange aanvaller vierde zijn afscheid op een hoogtepunt (voor zover dat kan in coronatijden), met een titel bij Royal Knokke FC. Twee van zijn vroegere trainers, Ronny Desmedt en Gaby Demanet, blikken terug op zijn jonge jaren.

De Sutter speelde in zijn jeugd voor Club Brugge, maar kon daar niet doorbreken. Onze landgenoot zette daarop een stapje terug, waarna Cercle Brugge hem een échte kans gaf op het hoogste niveau. Bij Cercle groeide De Sutter al snel uit tot één van de meest veelbelovende spitsen van het Belgische voetbal.

"Tom kwam binnen als een onbekende uit derde klasse, maar al na een paar matchen had hij een vaste plaats", herinnert Desmedt, destijds T2 bij Cercle, zich bij Het Nieuwsblad. "Hij was gretig maar ook een verstandige gast die goed in de groep lag. Hij was enorm sterk en kwam altijd voor de man, een grote kwaliteit als spits. Technisch was hij misschien geen kraan, maar toch meer dan voldoende."

Beter voetenwerk dan Lukaku
Demanet, één van zijn andere ex-coaches, spreekt nog steeds vol lof over De Sutter. "Hij was zeker niet zoals Romelu Lukaku, die altijd zijn eerste controle miste", sneert Demanet en passant richting de Rode Duivel. "Toen we bij KM Torhout tijdens de winter in zaal trainden, zag je dat hij technisch toch ferm boven het gemiddelde zat."

"Hij was ook sterk aan de bal. Met dat sterke lichaam was hij bijzonder moeilijk van de bal te zetten", pikt Desmedt in. "Als je een type zoals Tom De Sutter in huis hebt, moet je wel goede flanken hebben. Die waren er toen bij Cercle, met Gombami op rechts en Nyoni op links."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws