Coucke heeft tegengeprutteld: Elke clubleiding heeft zijn eigen perspectieven

Coucke heeft tegengeprutteld: "Elke clubleiding heeft zijn eigen perspectieven"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 20:26do 02-04-2020 om 20:26

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 20:26do 02-04-2020 om 20:26

De raad van bestuur van de Pro League heeft donderdag beslist om de Belgische competitie stop te zetten. Marc Coucke, voorzitter van RSC Anderlecht, heeft lang geprobeerd om zijn collega's op andere gedachten te brengen, maar hij moest zich uiteindelijk neerleggen bij het besluit van de Pro League. 

"Wij wilden niet voorbij 30 juni gaan, die consensus was er op de vorige raad van bestuur al", verklaarde Pro League-voorzitter Peter Croonen aan Sporza. "Ons principe is altijd geweest dat we het volgende seizoen niet wilden infecteren met de problemen van dit seizoen. Om alle matchen toch nog te persen in een onmogelijke tijdsperiode, dat is onverantwoord. Dat hebben we vanaf de eerste dag uitgesloten."

Volgens verschillende bronnen heeft Anderlecht-voorzitter Coucke het meest tegengas gegeven. "Marc heeft altijd heel constructief gediscussieerd", vervolgde Croonen. "Elke clubleiding heeft zijn eigen perspectieven. Het is de verdienste van de voetbalfamilie dat iedereen over dat perspectief is gestapt om de juiste beslissing te nemen in het algemeen belang."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws