Protest tegen ontslag Zetterberg komt er: “Het zal heet zijn”

Protest tegen ontslag Zetterberg komt er: “Het zal heet zijn”

21-03-2020 18:30
18

Pär Zetterberg is geen werknemer meer van Anderlecht. Paars-wit bedankte de clublegende voor bewezen diensten. Het Fan Board toont daar weinig begrip voor en plant protest.

De fans van Anderlecht vinden het ontslag van Zetterberg maar niets. "Elke Anderlecht-supporter is gedegouteerd na het ontslag van Pär Zetterberg. Ook wij. Zeker door het momentum", laat het Fan Board weten bij Het Laatste Nieuws.

Door het coronavirus kan men momenteel niet protesteren, maar uitstel is geen afstel. "Er zijn geen matchen of trainingen, dus redeneren ze op Anderlecht blijkbaar dat er toch geen protest zal komen. Wel, als de competitie hervat wordt, zal het heet zijn. We snappen dit niet", stelt het Fan Board. 

Met Zetterberg verdwijnt er een stukje Anderlechtgeschiedenis. "Zetterberg had Anderlecht-DNA. De fans keken naar hem op, hij kon ons onder controle houden. Telkens als het moeilijk ging, zette hij het bestuur uit de wind, terwijl dat helemaal zijn taakomschrijving niet was. Pär stond op de barricades, gaf de supporters uitleg wanneer we die nodig hadden. Het is onbegrijpelijk dat ze zo iemand aan de kant zetten."