Lokeren lijkt faillissement af te wenden: We zijn nu een deal aan het afronden

Lokeren lijkt faillissement af te wenden: "We zijn nu een deal aan het afronden"

21-03-2020 07:31 Laatste update: 07:32
5

Sporting Lokeren krijgt omwille van het coronavirus een maand extra om het faillissement af te wenden. Dat is niet de enige reden, want volgens voorlopig bewindvoerder Kris Goeman is er weldegelijk hoop op een toekomst. Dat vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

"Louis de Vries, de groep rond Willy Carpentier en een collectief van supporters zijn in gesprek met ex-eigenaar Roger Lambrecht, één van de grootste schuldeisers", opent Goeman. "Dat is hoopgevend. Vorige week was het beeld nog dat Lokeren dood en begraven was, maar dat is nu niet langer het geval."

Ook huidig voorzitter Louis de Vries geeft aan dat iets zit aan te komen. "Die maand uitstel is goed nieuws, maar ze komt er omdat de bewindvoerder weet welke vorderingen wij maken", bevestigde voorzitter Louis de Vries gisteravond dat er een akkoord is.

Volgens de Lokeren-preses kan Lokeren eerstdaags met goed nieuws komen. "We zijn nu een deal aan het afronden. Als alles normaal verloopt, is Lokeren gered. Ik wil er verder niets over zeggen, want anders word ik weer op mijn woorden gepakt. Maar maandag komt er meer nieuws."