Man United en Juventus grepen naast Van Buyten: 'Ik heb ze afgewezen'

Man United en Juventus grepen naast Van Buyten: 'Ik heb ze afgewezen'

20-03-2020 19:44
5

De huidige generatie van de Rode Duivels speelt voor de grootste clubs ter wereld zoals Real Madrid, Tottenham en Manchester City. In een niet zo ver verleden was Daniël Van Buyten nog één van de enige Belgen die bij een absolute topclub speelde. Zijn carrière kon er volledig anders hebben uitgezien.

De ex-Rode Duivel kwam in ons land uit voor Charleroi en Standard. Zijn buitenlandse passages beleefde hij bij Marseille, Manchester City, Hamburg SV en Bayern München. Enkel in Engeland voelde Van Buyten zich nooit al te goed.

"Dat is waarschijnlijk de enige slechte keuze die ik in mijn carrière gemaakt heb. Ik heb geen spijt, maar ik was toen niet klaar voor Engeland", vertelt Van Buyten bij Sport/Voetbalmagazine.

"Ik was te gelukkig in Marseille. Ik had in Cassis een huis met zicht op de zee. Toen mijn ouders op bezoek kwamen, waren ze voor het eerst op vakantie. Alleen maar om hen gelukkig te zien, had ik mijn hele carrière in Marseille kunnen blijven. Dat is ook waarom ik een jaar eerder aanbiedingen van Manchester United en Juventus had afgewezen", aldus de ex-voetballer.