Rode Duivels in de problemen door uitstel EK? “Kompany zit in moeilijke situatie”

Rode Duivels in de problemen door uitstel EK? “Kompany zit in moeilijke situatie”

17-03-2020 14:14
5

Het uitstel van het EK naar 2021 kan voordelig zijn, maar brengt ook enkele nadelen met zich mee. Analist Gilles De Bilde analyseert de beslissing voor de Rode Duivels tegenover VTM Nieuws.

Het contract van bondscoach Roberto Martinez loopt in juni van dit jaar af. “In principe loopt zijn contract niet tot 2021. Tenzij er een tussenoplossing wordt gevonden van een jaar of hij bijtekent. Dan zit je toch met een probleem.”

Ook zitten enkele Rode Duivels op leeftijd. Vincent Kompany en Thomas Vermaelen zijn dan 35, Jan Vertonghen 34. Die laatste zijn contract loopt ook af bij Tottenham Hotspur. “Vertonghen is inderdaad wel een probleemgeval. Al is hij een liefhebber en hij zal blijven voetballen tot zijn 40 bij wijze van spreken.”

“Er zijn Rode Duivels, zoals Vincent Kompany, die in moeilijke situatie zitten. De verdediger heeft niet het makkelijkste jaar van zijn carrière erop zitten bij Anderlecht. Hij zal ook een jaartje erbij hebben. Dat zijn allemaal zaken die je in beschouwing moet nemen”, vindt De Bilde.