Nieuwe datum bekerfinale voorgesteld: 'Antwerp en Club Brugge tonen begrip'

Nieuwe datum bekerfinale voorgesteld: 'Antwerp en Club Brugge tonen begrip'

12-03-2020 14:14 Laatste update: 13-03-2020 09:13
8

De Pro League en de KBVB hebben op aanraden van de FOD Volksgezondheid beslist om alle wedstrijden van de slotspeeldag van de Jupiler Pro League en de 1B-finale tussen OH Leuven en Beerschot achter gesloten deuren te laten afwerken.

Ook de bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge van 22 maart wordt uitgesteld. In het jeugd- en amateurvoetbal is inmiddels ook alles afgelast tot zeker 31 maart. “In de huidige maatschappelijke context moeten wij onze verantwoordelijkheid nemen, tegenover onze fans, onze teams en de samenleving”, zegt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League.

De afgelopen dagen leek alles nog gewoon door te gaan. “Dat deden we op eigen initiatief”. De richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad lieten evenementen in open lucht nochtans toe. We hebben echter zelf besloten een stap verder te gaan en dit weekend onze wedstrijden af te werken zonder toeschouwers, in lege stadions dus.”

“Dat was geen evidente beslissing, maar in de huidige context moeten wij onze verantwoordelijkheid nemen. Tegenover onze fans en onze teams, maar ook tegenover de samenleving. Gezondheid en het maatschappelijke belang gaan in deze tijden vanzelfsprekend voor”, wordt Van Bever geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Play-Offs
Over de Play-Offs zal later nog beslist worden. “We blijven contact houden met de overheid en experten om te gepasten tijde de juiste beslissingen te nemen inzake de organisatie van de play-offs”, aldus Van Bever namens de Pro League.

Update: De bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge op 22 maart in het Koning Boudewijnstadion is uitgesteld. Het Laatste Nieuws meldt dat een idee is voorgesteld om de match op 31 mei te laten plaatsvinden. 'Het is een idee om de climax op zondag 31 mei af te werken. Beide clubs toonden veel begrip, de reeds gekochte tickets blijven geldig', klinkt het.