VP 11: Vlap domineert de competitie, uitblinkers bij Club Brugge en Charleroi

VP 11: Vlap domineert de competitie, uitblinkers bij Club Brugge en Charleroi

09-03-2020 11:00 Laatste update: 21:30
16

Op speeldag 29 in de Belgische competitie stonden er heel wat interessante wedstrijden op het programma. Het zorgde ook voor enkele bijzonder opvallende uitslagen. Dit waren de uitblinkers van deze week!

Comeback en bekende gezichten
In doel krijgen we met Ortwin De Wolf zeker geen nieuw gezicht in onze VP 11. De doelman zat dit seizoen al enkele keren bij de uitblinkers en was dat ook tegen KV Mechelen. De thuisploeg moest winnen van Eupen en ging dus vol in de aanval op zoek naar doelpunten. De Wolf kreeg genoeg kansen om zich te onderscheiden en deed dat ook door Malinwa op amper één doelpunt te houden.

Net voor hem zien we Dorian Dessoleil, die ook op speeldag 28 één van de uitblinkers was. De verdediger van Charleroi hield het sterk aanvallende Gent met zijn ploeg op amper één doelpunt in de Ghelamco Arena. Dat deed ook Clinton Mata met Club Brugge bij Cercle Brugge. Ook in de Brugse derby was hij weer een smaakmaker voor Blauw-Zwart.

De comeback van deze week is voor Neto Borges. Na de blessure van Sébastien Dewaest bij Genk viel de verdediger nog eens in en kon hij meteen overtuigen. Scoren deed hij niet, maar hij was wel goed voor een assist.

Herboren Vlap versus Gouden Schoen Vanaken
Anderlecht hoopte met Michel Vlap de nieuwe Vanaken gevonden te hebben. Aanvankelijk leek de Nederlander dat niet te gaan worden, maar de laatste weken toont hij een volledig ander gezicht. Ook tegen Zulte Waregem was Vlap dé uitblinker van deze week. Hij scoorde uiteindelijk ook zijn eerste hattrick van het seizoen.

Gouden Schoen Vanaken had het wat moeilijker de laatste weken. Daar was tegen Cercle Brugge niets van te merken. Hij scoorde een knap openingsdoelpunt en zag ook een assist op Mats Rits uiteindelijk nog afgekeurd worden.

Vanaken kon dan ook profiteren van een sterk presterende Eder Balanta. De middenvelder was bijna niet te passeren en stopte meermaals een aanval van Cercle af. Ryota Morioka was dan weer een echte orkestmeester voor Charleroi en stuwde de Carolo's naar een knappe overwinning tegen Gent.

Geboren doelpuntenmaker, kwieke flanken
Wie doelpunten van Charleroi zegt dit seizoen, zegt ook Kaveh Rezaei. De Iraniër blijft maar scoren en deed dat ook tegen Gent. Daar had hij wel een strafschop voor nodig. De spits was echter ook goed voor een assist bij het openingsdoelpunt van de Carolo's.

Op de flanken krijgen we met Jerémy Doku en Junya Ito twee bijzonder kwieke jongens. Doku barst van het vertrouwen en laat dat nu ook wekelijks zien. Hij krijgt van Frank Vercauteren inmiddels zelfs de voorkeur op Marko Pjaca en bedankte voor het vertrouwen met twee doelpunten tegen Zulte Waregem.

Ook Ito barst van het vertrouwen. Op speeldag 28 een uitblinker bij Genk, op speeldag 29 ook. De fans van Genk verkozen hem dan ook tot man van de match na zijn doelpunt tegen KV Oostende.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit zijn de uitblinkers van deze week! #KASEupen #ClubBrugge #Charleroi #KRCGenk #Genk #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on