Club Brugge breekt puntenrecord en doet bijzonder goede zaak in de titelstrijd

Club Brugge breekt puntenrecord en doet bijzonder goede zaak in de titelstrijd

07-03-2020 21:57 Laatste update: 22:05
21

Club Brugge mag zich weer voor enkele maanden de 'ploeg van Brugge' noemen. In eigen huis won het alweer een Brugse derby. Het werd 2-1 tegen Cercle Brugge.

Club Brugge greep Cercle Brugge meteen bij de keel en ging vol op zoek naar dat openingsdoelpunt. De 'bezoekers' gaven zich echter niet zomaar gewonnen en knokten zich ook terug in de wedstrijd.

Het duel mondde uit in een schaakduel, met toch een klein overwicht voor Blauw-Zwart. Op de echte grote kansen bleef het echter wachten. Voor rust viel die treffer dan toch. Cercle-doelman Moser had geen verhaal tegen de haarfijne knal van Hans Vanaken.

Ook na de pauze was het overwicht voor Club Brugge, dat via Charles De Ketelaere en Mats Rits tot twee keer toe een goede mogelijkheid had op een tweede treffer. Dat doelpunt viel er uiteindelijk toch. Man in vorm Rits wist opnieuw te scoren, al werd zijn treffer vreemd genoeg afgekeurd na vermeend hands van de middenvelder.

Niet naar de zin van Club Brugge, dat Cercle Brugge helemaal de dieperik in wilde duwen. Dat deed het ook via Krepin Diatta, die 'op zijn Vanakens' de bal voorbij Moser plaatste. Club Brugge had daarop het overwicht en leek de zege niet meer uit handen te gaan geven. Het werd toch nog even warm toen Kylian Hazard in het absolute slot nog de aansluitingstreffer wist te scoren. Daar bleef het echter bij.

Door de winst heeft Club Brugge nu al vijftien(!) punten voorsprong op KAA Gent, dat in eigen huis verloor van Charleroi. Toch kon Cercle Brugge nog vieren, door het verlies van Waasland-Beveren is groen-zwart namelijk zeker van het behoud.