Thorup heeft duidelijk doel voor ogen tegen Charleroi: Die kloof uitbreiden

Thorup heeft duidelijk doel voor ogen tegen Charleroi: "Die kloof uitbreiden"

06-03-2020 18:28
2

De titelambities van KAA Gent kregen afgelopen weekend een knauw. Op bezoek bij staartploeg Cercle Brugge moesten de jongens van Jess Thorup het onderspit delven: 1-0. Toch maakt de Deense trainer zich niet al te veel zorgen over de nabije toekomst. Deze zaterdag wacht met Sporting Charleroi een taaie klant.

Thorup geeft toe dat zijn spelers ontgoocheld waren na de verrassende nederlaag bij Cercle. "Ik was blij die teleurstelling te zien", stelt de Deen op de website van Gent. "Het toont aan dat we hongerig zijn en iets willen bereiken. Als coach heb ik er niet veel over gepraat. Ik vroeg om te reageren met de voeten op het veld, niet met woorden. De gevraagde reactie kreeg ik te zien op training. Er was veel intensiteit. Die energie hoop ik morgen terug op het veld te zien."

"We kijken vooruit", verzekert Thorup. "Oké, we verloren een wedstrijd, maar daarom zijn onze ambities niet veranderd. Ons doel blijft hetzelfde: alle komende wedstrijden winnen. Het is natuurlijk heel optimistisch, maar zo denken we. We staan tweede op vier punten van Charleroi. Die kloof willen we uitbreiden en dat kan slechts via één scenario: winnen", klinkt het ambitieus.

Thorup maakte vrijdag zijn selectie bekend voor de komst van Charleroi. Enkel Roman Yaremchuk ontbreekt daarin.