Gent hekelt arbitrage na verlies: Visser zei dat het zo in het reglement staat

Gent hekelt arbitrage na verlies: "Visser zei dat het zo in het reglement staat"

02-03-2020 09:30 Laatste update: 09:34
21

KAA Gent ging met 1-0 onderuit bij Cercle Brugge, dat zo steeds meer op weg lijkt naar het behoud. De Buffalo’s waren na afloop niet te spreken over de arbitrage. Zo werd een doelpunt van Michael Ngadeu afgekeurd en kreeg Gent geen strafschop na een vermeende fout op Jonathan David.

Het Gentse doelpunt werd afgekeurd voor handspel, al vond Ngadeu dat onterecht. "Neen, ik raakte de bal niet met de hand of de arm", aldus de Gent-verdediger in Het Laatste Nieuws. "Ik weet ook niet hoe ze dat konden zien op de beelden. Zat er ergens iemand met een vergrootglas? Om zo'n beslissing te nemen, moet het toch overduidelijk zijn?"

Bovendien vond David dat hij echt wel een strafschop verdiende. "Hij raakte de bal wel, maar nam eerst mijn steunbeen weg, daardoor kon ik niet trappen. Ach, het is aan de scheids om die beslissing te nemen."

Ook Gent-kapitein Sven Kums vond het een overtreding op David. "Ik begrijp vooral niet dat hij bij die fase niet ging kijken naar de beelden en daarna bij de afgekeurde goal van Cercle wél. Visser zei dat het zo in het reglement staat, maar dan moeten ze ons dat nog eens komen uitleggen."