Clement trots op prestatie van Club: Dit is wat ik wekelijks van hen verwacht

Clement trots op prestatie van Club: "Dit is wat ik wekelijks van hen verwacht"

01-03-2020 19:38
16

Philippe Clement kreeg een hartelijke ontvangst in de Luminus Arena voor de wedstrijd tussen KRC Genk en Club Brugge. De kampioenenmaker van de Limburgers trok uiteindelijk aan het langste einde met zijn nieuwe ploeg. Een verdiende zege volgens de coach van Blauw-Zwart.

"Ik wil iedereen van Genk bedanken voor de fantastische ontvangst. Ik wil dat absoluut benadrukken. We zijn negentig minuten concurrenten, maar vrienden ervoor en erna. Er is respect van beide kanten. Dit is een heel mooi voorbeeld voor de voetbalwereld, dat zoiets kan", vertelde Clement na de match volgens de website van Club.

"Wat de wedstrijd zelf betreft, ben ik heel tevreden over hoe we aan deze match begonnen. We komen uit een helse periode van twaalf matchen. Het was moeilijk om veel accenten te leggen met slechts één training. Maar we zijn heel goed begonnen door gebruik te maken van de ruimtes die we hoopten te vinden. Dankzij een schitterende aanval kwamen me al meteen op 0-1. Ze scoren daarna rap tegen via een fase waarvoor we gewaarschuwd hadden."

"We gaven hen zo weer meer zuurstof, waardoor we het even moeilijker kregen. Maar over het algemeen was het een match met veel intensiteit, met twee ploegen die vol voor de overwinning gingen. Een gelijkspel had na deze periode een goede uitslag geweest, maar ik ben fier op mijn ploeg dat ze vol voor de overwinning zijn blijven gaan. Dat is ook wat ik wekelijks van hen verwacht", besloot de coach van Blauw-Zwart.