Zwak Standard gaat onderuit in Waalse derby op het veld van Charleroi

01-03-2020 19:52 Laatste update: 20:01
19

Sporting Charleroi heeft zondagavond de Waalse derby tegen Standard Luik gewonnen. De Rouches, met hun geschorste trainer Michel Preud'homme in de tribune, konden nooit een vuist maken en zien de Zebra's over hen springen in het klassement.

Standard moest de wedstrijd ondergaan in de eerste helft. Nicholson dwong Bodart meteen tot een goede redding. Charleroi bleef het voortouw nemen en kwam iets over halfweg verdiend op voorsprong. Dessoleil scoorde met een mooie vrije trap, al had hij ook geluk dat Bodart weggleed. Standard probeerde te reageren, maar de thuisploeg bleef het gevaarlijkst. Een poging van Nurio werd afgeblokt door Vanheusden, het schot van Gholizadeh werd in hoekschop geduwd door Bodart. Even later ontsnapte Standard opnieuw aan een dubbele achterstand. Nicholson zette Rezaei alleen voor de kooi, maar de spits besloot veel te wild over.

Meteen na de pauze was de 2-0 wel een feit. Gholizadeh pakte uit met een geweldig hakje om Nicholson alleen voor Bodart te zetten. De doelman van de Rouches had dit keer geen verhaal tegen de knappe afwerking van de spits. Standard had ook na de rust moeite om de motor aan de praat te krijgen. De ploeg van Preud'homme gaf een geslagen indruk. Charleroi blijven ze ervoor gaan, de thuisploeg wilde duidelijk nog een derde keer scoren. Dat derde doelpunt kwam er uiteindelijk niet meer, maar door deze 2-0 overwinning springt Charleroi wel over Standard naar de vierde plaats in de Jupiler Pro League.