Preud'homme geschorst bij Standard: Normaal heeft dat geen belang

Preud'homme geschorst bij Standard: "Normaal heeft dat geen belang"

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 21:15vr 28-02-2020 om 21:15

Standard speelt zaterdag tegen Charleroi, maar dat zal zonder Michel Preud'homme op de bank zijn. Preud'homme is namelijk geschorst. Hij geeft echter aan dat zijn schorsing waarschijnlijk niet veel verschil zal maken.

"Er zijn geen andere matchen om 18u, ik zal dus aanwezig zijn", lacht Preud'homme bij RTBF"We hebben dezelfde voorbereiding gedaan als altijd. Ik spreek veel met mijn assistenten Eric Deflandre en Mbaye Leye. Ze weten hoe ik op bepaalde situaties zou reageren."

Preud'homme hoopt dat zijn afwezigheid weinig invloed heeft. "De voorbereiding van de match is vaak belangrijker dan coaching tijdens de wedstrijd. Soms zijn er matchen waarin je veel moet ingrijpen, bijvoorbeeld wanneer je zoals tegen Kortrijk met tien komt te staan en drie verschillende systemen moet spelen. Maar normaal gezien is het minder belangrijk om naast het terrein te staan."

Preud'homme is de eerste coach in België die geschorst is na vijf gele kaarten. Dat systeem werd pas dit seizoen ingevoerd.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie wint de derby op Mambourg?

(99 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws