Gaat Club Brugge helemaal onderuit in 2020? Dit blijft niet duren

Gaat Club Brugge helemaal onderuit in 2020? "Dit blijft niet duren"

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 14:15vr 28-02-2020 om 14:15

Club Brugge raakte donderdag niet voorbij Manchester United en ging met maar liefst 5-0 onderuit tegen de Engelse grootmacht. Een zwaar resultaat voor Club Brugge, dat het moeilijk heeft in 2020.

Verliezen deed het nog maar 1 keer in 2020, maar echt overtuigen kon Club Brugge niet de laatste weken/maanden. Dat vindt ook Gert Verheyen. "AA Gent lijkt er op dit moment beter aan toe dan Club Brugge. Niet wat de titelstrijd betreft, maar wat het gevoel binnen de club is", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

"Is het door de opeenvolging van wedstrijden? Feit is dat spelers bij Club hun individuele peil dringend moeten opkrikken. Voorlopig kwamen ze deze periode nog zonder kleerscheuren door, al is een 5-0-nederlaag een ferme scheur, tegen wie dan ook. Dit blijft niet duren. Ga je niet beter voetballen, dan verlies je wel punten in de competitie", vreest Verheyen.

Volgens hem moet Verheyen dan ook dringend beter gaan presteren. "Club zal zich toch een klein beetje zorgen maken over de vorm van een aantal spelers. In United bleek toch dat Diatta en Dennis onmisbaar zijn in de wedstrijden waarin het er echt toe doet", aldus de analist.

Vormcrisis
Hij ziet vooral voorin een vormcrisis. "Dat heeft ook met de vorm van Tau en Okereke te maken. Begin dit seizoen op KV Oostende moesten zij nog ingebracht worden om de match te doen kantelen. Hoe lang lijkt dat niet al geleden", geeft Verheyen aan.

Maar ook verdedigend ziet hij Club Brugge steken laten vallen. "Mechele die een inworp verkeerd inschat in de heenwedstrijd, de handbal van Deli in de return: het gaat breder. Deli speelde voor Nieuwjaar zo uitmuntend dat we er met open mond naar keken. Dergelijke wedstrijden speelt hij nu ook niet meer", aldus Verheyen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws