Anderlecht-flop is ontgoocheld: Ik was dubbel zo sterk als Teodorczyk

Anderlecht-flop is ontgoocheld: "Ik was dubbel zo sterk als Teodorczyk"

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 10:15vr 28-02-2020 om 10:15

Hij is waarschijnlijk één van de vreemdste transfers in de geschiedenis van Anderlecht: in 2016 haalde paars-wit uit het niets Dylan Lambrecth weg bij amateurploeg FC Luik. In Sport/Voetbalmagazine blikt die aanvaller terug op zijn verbazende transfer.

Lambrecth was alvast hypergemotiveerd om te slagen bij Anderlecht. "Ik ben nog nooit in mijn leven zo fit geweest. Ik trainde twee keer per dag en had een perfecte levenswandel. Ik wilde slagen. Maar Anderlecht heeft direct een akkoord gevonden om mij te verhuren aan Roeselare", aldus Lambrecth bij Sport/Footmagazine.

Volgens hem had het heel anders kunnen lopen. "Als ze mij hadden laten deelnemen aan de stage bij mijn terugkeer, dan ben ik overtuigd dat ik bij de A-kern had kunnen raken. Eerlijk: ik was dubbel zo sterk als Ganvoula en Teodorczyk. Veel mensen denken dat ik een makelaarstransfer was omdat ik nooit heb gespeeld voor Anderlecht. Maar het is niet Jacques Lichtenstein die me heeft vastgelegd, Anderlecht is mij wel degelijk komen scouten."

Lambrecth verdween uiteindelijk weer geruisloos. "Ik kreeg een mail van de club dat ik deel ging uitmaken van de B-kern. Herman Van Holsbeeck heeft me uiteindelijk zelfs gezegd dat ik niet meer op de club mocht komen. Maar wat had het Anderlecht gekost om mij eens een match te laten spelen?", vraagt Lambrecth zich luidop af. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws