Thorup wil met Gent stunten tegen AS Roma: Je weet maar nooit

Thorup wil met Gent stunten tegen AS Roma: "Je weet maar nooit"

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 16:40wo 26-02-2020 om 16:40

KAA Gent staat donderdag voor de moeilijke taak om zich te kwalificeren voor de volgende ronde in de Europa League. Dat moet het winnen van AS Roma, waar het in de heenpartij met 1-0 van verloor. Een moeilijke opgave dus, maar coach Jess Thorup gelooft erin.

"Enkel de kwalificatie telt morgenavond", citeert Het Nieuwsblad de trainer van Gent. "De manier waarop is hierbij minder van tel. Vandaag hebben we zelfs geoefend op strafschoppen, je weet maar nooit. Zolang we maar doorgaan. We willen voor de grote verrassing zorgen", gaf Thorup aan.

Hij wil de kwalificatie dan ook helemaal niet opgeven. "Ik zie dus zeker kansen voor ons morgen. Maar het wordt natuurlijk moeilijk want wij moeten scoren en Roma liever niet, anders moet je al driemaal scoren", klinkt het.

Al beseft Thorup dat er niet te veel druk mag zijn op zijn spelers. "Als je na 80 minuten scoort, kun je nog altijd doorgaan na verlengingen of strafschoppen. We willen zo lang mogelijk kans maken op kwalificatie. En met één doelpunt dwingen we al verlengingen af. Maar we zijn een team dat altijd probeert om te scoren, we zullen onze filosofie nu ook niet helemaal overboord gooien maar AS Roma is natuurlijk een topteam. Een halve kans kan fataal zijn", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws