Dury wil West-Vlaamse derby winnen: Ze mogen ons plagen met die zes nederlagen

Dury wil West-Vlaamse derby winnen: "Ze mogen ons plagen met die zes nederlagen"

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 18:54di 25-02-2020 om 18:54

Franky Dury was maandagavond aanwezig in 'Offside', de sporttalkshow van Focus WTV. De coach van Zulte Waregem praatte over de mindere vorm van de ploeg en de derby tegen KV Kortrijk deze zaterdag. 

"Na nieuwjaar draait het iets minder en we hebben ook wat pech gehad, met Pletinckx en Seck die uitvallen", aldus Dury. "Vooraan loopt het ook niet zoals het zou moeten, en de combinatie van die twee zorgt ervoor dat het minder goed gaat."

"Als je Play-Off 1 speelt, is dat een goed verhaal, sportief kun je elkaar verbeteren. Maar in Play-Off 2 is het niet leuk om te spelen, zeker omdat er nu ook kans is dat we zullen moeten spelen tegen Virton of Lommel. Dat is toch niet de bedoeling van voetbal in 1A."

Zaterdag is er de West-Vlaamse derby tegen KV Kortrijk. Een wedstrijd die Essevee al zes keer na elkaar verloor. "Als je een derby verliest, dan is die ontgoocheling net iets groter", vervolgde Dury. "Ze mogen ons plagen met die zes nederlagen, maar je moet er ook niet mee overdrijven."

"Toen we Europees speelden en Kortrijk niet, hebben we ook niet met hen gelachen. Het gaat ook niet over mijn imago, maar dat van de club. We zullen er ook alles aan doen om die wedstrijd zaterdag te winnen, het zal goed zijn voor de moraal aangezien we nu in een mindere periode zitten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws