Zoals Preud'homme zich wekelijks gedraagt: dat is toch een beetje een gek?

"Zoals Preud'homme zich wekelijks gedraagt: dat is toch een beetje een gek?"

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 11:35di 25-02-2020 om 11:35

Michel Preud'homme heeft de twijfelachtige eer om als eerste trainer ooit geschorst te zijn nadat hij vijf gele kaarten heeft gekregen. Daardoor zal de trainer van Standard Luik de Waalse clash met Sporting Charleroi niet vanop de bank mogen volgen. Op zijn persconferentie sprak Preud'homme over zijn 'Latijns temperament'. Het panel van Extra Time beaamt.

"Preud'homme had zich tot voor de match tegen Antwerp enkele weken ingehouden, maar dat doet zijn ploeg geen goed. Ik vind: je moet jezelf blijven", geeft Gert Verheyen advies. "De spelers kennen je op een bepaalde manier en verwachten dus altijd een bepaald gedrag van jou. Voor een stuk maakt dat Standard ook sterk. Een bepaald gedrag valt dus tot op een bepaalde hoogte te rechtvaardigen, al zeg ik niet dat alles moet kunnen."

Filip Joos gaat mee in die analyse. "Met een Latijns temperament is niks mis. Ik vind dat goed", oordeelt hij. "Maar in dit geval vind ik het vooral erg voor de ref, want Preud'homme zet de ref in zijn blootje." De Standard-coach was het niet eens met enkele opeenvolgende beslissingen van scheidsrechter Nathan Verboomen, al vielen die veelal te rechtvaardigen.

Overdreven druk op scheidsrechters
Youri Mulder gooit de discussie wat verder open. "In andere sporten wordt een beslissing van de leiding geaccepteerd. Ik denk dat voetbal de enige sport is waarin zo geagiteerd gereageerd wordt op de scheidsrechter. Als wij dat hier zouden doen, zouden mensen niet meer naar Extra Time kijken", stelt de Nederlander.

"Zoals Preud'homme zich wekelijks gedraagt: dat is toch een beetje een gek? In Nederland heeft hij dit niet gedaan, want het werd hem van tevoren gezegd dat het niet mag. Het is een automatische reactie geworden, net zoals je tegenwoordig keepers bij een uittrap eerst hun verdedigers verrot ziet schelden."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Ben jij fan van het temperament van Preud'homme?

(318 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws