Bölöni springt in de bres voor Lamkel Zé: “Iedereen jaagt hem op”

Bölöni springt in de bres voor Lamkel Zé: “Iedereen jaagt hem op”

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 07:28vr 21-02-2020 om 07:28

Didier Lamkel Zé is dit seizoen een veelbesproken figuur bij Royal Antwerp Football Club. Coach Laszlo Bölöni neemt zijn pupil tegenover Het Laatste Nieuws echter in bescherming.

“Ik zal eens iets zeggen”, begint Bölöni. “Vanmorgen om zeven uur herbekeek ik onze eerste helft van tegen Charleroi. Ik zag drie, vier keer een énorme, abnormaal vriendelijke Didier. Balletje oprapen, balletje teruggeven... Ik vind dat niét goed. En zou in zijn plaats zéker niet hetzelfde gedaan hebben.”

“Want als je te veel wil tonen wat voor een gentleman bent, als je te hard je best doet... creëer je het tegenovergestelde”, gaat de Roemeense oefenmeester verder. “Didier valt een beetje van het ene uiterste in het andere. En ‘te’ is nooit goed, in geen enkele richting.”

Alles wordt uitvergroot bij Lamkel Zé. “Maar! Misschien is Didier wel verplicht zich zo te gedragen. Want vanaf hij iéts doet, zelfs al is het maar iets onbeduidend klein, jaagt de tegenstander, de scheidsrechter, het publiek hem op. Zelfs wij doen dat.”

De middenvelder wordt opgejaagd. “Iedereen jaagt hem op. En da’s ook niet goed. Stel, ik maak een fout. Dan fluit de scheidsrechter op een normale manier een fout. Maar stel, Didier maakt een fout. (zwaait met de armen) Dan is het een spektakel langs alle kanten! Waarom?”

Eigen schuld?
Heeft Lamkel Zé zichzelf in de voet geschoten door zijn gedrag? “En ja, natuurlijk heeft hij het zelf gecreëerd. Maar je moet neutraal blijven. Het is niet omdat je ooit eens een fout gemaakt hebt, én daarvoor gestraft bent, dat je erop moet blijven terugkomen, toch?”

“Zijn gedrag zal wel veranderen, maar dat gebeurt niet in een vingerknip. Dat hij ‘normaal’ moet doen? Wat is ‘normaal’? Ik weet niet meer wat ‘normaal doen’ in zijn geval betekent”, besluit Bölöni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws