Anderlecht heeft dan toch oplossing, nieuw ticket voor getroffen fans

Anderlecht heeft dan toch oplossing, nieuw ticket voor getroffen fans

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 11:00do 20-02-2020 om 11:00

Laatste update: donderdag 20 februari 2020 om 11:02do 20-02-2020 om 11:02

Anderlecht moet een deel van Tribune 4 sluiten tegen Zulte Waregem als gevolg van het incident rond Simon Mignolet. Via de website laat het nu weten dat er een oplossing in de maak is.

Aanvankelijk leek het erop dat de abonnees uit die vakken de match gingen missen, maar Anderlecht laat dat niet zomaar gebeuren. 'De club betreurt dat een grote meerderheid gestraft wordt voor het wangedrag van een kleine minderheid', staat te lezen. 'Daarom heeft de directie beslist om zoveel mogelijk abonnees in de bewuste vakken de gelegenheid te geven om een andere plaats in het stadion te bekomen.' 

Daar zal evenwel niet iedereen van kunnen profiteren. 'Gezien de beperkte beschikbare capaciteit zal er, in overleg met de ordediensten, voorrang gegeven worden aan de fans die nooit betrokken geweest zijn met incidenten in het verleden. RSC Anderlecht zal begin volgende week de handleiding publiceren om een nieuw ticket te bekomen voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem.

De dader van het incident zal alvast streng gestraft worden. 'RSC Anderlecht heeft beslist om strafrechtelijke en burgerrechtelijke stappen te ondernemen tegen de persoon die de voetzoeker op het veld wierp tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen Club Brugge. De club zal hetzelfde doen tegen de persoon die vorige zaterdag de voetzoeker op het veld van KV Mechelen wierp. De identiteit van beide daders is gekend door de politiediensten. Het afsteken van pyrotechnisch materiaal hoort niet thuis in een voetbalstadion.'

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws