Antwerp: Is huidige opdeling in Pro League tussen G5 en K11 nog representatief?

Antwerp: "Is huidige opdeling in Pro League tussen G5 en K11 nog representatief?"

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 13:33za 15-02-2020 om 13:33

Royal Antwerp FC legde een kleine bom onder het Belgische voetballandschap door (voorlopig?) niet mee in te stappen in het nieuwe mediacontract van de Pro League met Eleven Sports. Voorzitter Paul Gheysens licht toe waarom zijn club die beslissing genomen heeft.

"Is de huidige opdeling in de Pro League tussen de grote vijf en de kleine elf nog representatief? Functioneert die Raad van Bestuur nog?", vraagt Gheysens zich af in Het Laatste Nieuws. "Wat is dat daar, zeg? We bezien alles zakelijk - wel, is dat eigenlijk allemaal correct? De G5 is vroeger opgericht om met enkele ploegen vlug beslissingen te nemen. Vandaag zijn de parameters waarmee we spelen totaal veranderd."

"Je kunt clubs die sportief presteren en fors investeren niet zomaar uit je buurt proberen te houden. Dus ook Antwerp niet!", verwijst Gheysens naar zijn eigen club. "Het is alsof ik vijf heel goeie medewerkers heb, er komt een zesde goede bij - misschien gaat dat zelfs mijn beste worden -, maar die ga ik een beetje minder betalen. Hoelang zal het duren vooraleer die mens weggaat?", trekt de Antwerp-voorzitter een parallel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws