'Dennis kan naar Borussia Dortmund, Club Brugge vraagt recordsom'

'Dennis kan naar Borussia Dortmund, Club Brugge vraagt recordsom'

11-02-2020 06:59 Laatste update: 07:10
14

Emmanuel Dennis lijkt bezig aan zijn laaste maanden bij Club Brugge. De geïnteresseerde clubs stapelen zich op en daar komt nu nog één mooie club bij: Borussia Dortmund.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. De Duitse topclub, en tevens de ploeg van Axel Witsel en Thorgan Hazard, heeft Dennis nu al enkele maanden in het vizier. Dortmund stuurt bij wedstrijden van Club Brugge dan ook steevast een scout naar België. Die was ook afgelopen woensdag, tegen Zulte Waregem, in België om Dennis te scouten.

Coach Lucien Favre zou naar verluidt bijzonder gecharmeerd zijn en ziet heel wat potentieel in de 22-jarige Nigeriaan. Ook Dennis weet van de interesse van Dortmund. Zo kwam hij tijdens de winterstop Jadon Sancho nog tegen op vakantie, waarna toen werd gesproken over de interesse. Sancho zou komende zomer kunnen vertrekken bij Dortmund. Dennis wordt dan weer gezien als een mogelijk alternatief.

Daarmee dikt het rijtje geïnteresse clubs wel aan voor Dennis. Nice en Stade Rennes toonden afgelopen zomer al tevergeefs interesse. Intussen hebben ook Newcastle, Brighton & Hove Albion, Sheffield United, Watford, AS Monaco en Sampdoria hem op lijstje staan. Club Brugge is echter niet van plan om Dennis zomaar te laten gaan. Het eist meer dan 25 miljoen voor de Nigeriaan en hoopt daarmee ook het clubrecord van Wesley Moraes te breken.