UPDATE: Mathijssen zorgt voor stoelendans, Buffel, Sonck en Van Meir doen mee'

UPDATE: Mathijssen zorgt voor stoelendans, Buffel, Sonck en Van Meir doen mee'

05-02-2020 11:30 Laatste update: 17:40
4

Jacky Mathijssen moet de opvolger worden van Johan Walem bij de nationale beloften. De voetbalbond en Mathijssen moeten nog enkele randzaken afronden, alvorens de komst officieel bekend te maken.

Sinds Walem inging op het aanbod om bondscoach van Cyprus te worden, was de vacature van bondscoach van de nationale beloften vacant. De Belgische voetbalbond had met Mathijssen en Enzo Scifo al snel twee kandidaten in het vizier. Het Laatste Nieuws meldt nu dat de voetbalbond Mathijssen zal aanstellen als opvolger van Walem.

Dat Mathijssen erg hoog staat aangeschreven bij Roberto Martinez speelt zeker mee. Ook het feit dat Mathijssen erg goed in de groep lag bij de U19 zou een rol gespeeld hebben in de beslissing van de voetbalbond. Helemaal officieel is de ‘promotie’ van Mathijssen nog niet. Eerst moeten enkele randzaken, zoals de opvulling van de staf en de precieze rolomschrijving, uitgeklaard worden. Daar worden echter geen al te grote problemen verwacht.

Op 31 Maart zou Mathijssen dan zijn eerste opdracht kunnen afwerken, dan proberen de beloften een nieuwe stap richting EK2021 te zetten met een wedstrijd tegen Bosnië. Mathijssen krijgt onder meer Zinho Vanheusden, Sambi Lokonga, Jeremy Doku en Alexis Saelemaekers onder zijn hoede.

Update: De staf van Mathijssen staat nog niet vast, maar volgens Sportwereld is de kans groot dat Thomas Buffel net zoals bij de U19 zijn assistent wordt. Wesley Sonck en Eric Van Meir schuiven dan weer door naar de U19 en laten de U18 achter zich.