Bornauw prijkt in knap gezelschap dankzij geweldige prestaties én recent doelpunt

Bornauw prijkt in knap gezelschap dankzij geweldige prestaties én recent doelpunt

04-02-2020 19:00
3

Sebastiaan Bornauw is één van de best presterende Belgische voetballers van de laatste maanden. Het product van RSC Anderlecht behoort week in week uit tot de sterkhouders bij 1FC. Köln. Afgelopen weekend was Bornauw nog goed voor een doelpunt in de Bundesliga. Die prestaties leggen hem geen windeieren.

Statistiekenbureau WhoScored komt dinsdag naar buiten met een Team of the Week van beloften, voetballers onder de 21 jaar. Daarin prijkt heel wat mooi volk: onder meer Mathijs De Ligt (Juventus), Ansu Fati (FC Barcelona), Erling Haaland (Borussia Dortmund) en Kylian Mbappé (PSG) krijgen een plaatsje. Datzelfde geldt dus voor Bornauw.

Onze twintigjarige landgenoot mag zich uitleven in het hart van de defensie van het fictieve elftal. Een complete verrassing is zijn selectie niet, want Bornauw doet het al maandenlang uitstekend bij Köln. Hij mocht al negentien wedstrijden in de basis starten in de Bundesliga, waarin hij bovendien vier keer wist te scoren. Mede dankzij zijn inbreng staat Köln nu zes punten boven de degradatiestreep.