Anderlecht boekt krappe overwinning met dank aan Colassin

Anderlecht boekt krappe overwinning met dank aan Colassin

02-02-2020 19:45
30

Anderlecht heeft de drie punten thuis gehouden tegen Moeskroen: het werd 1-0. In een magere partij kon Antoine Colassin de ban breken.

Anderlecht moest winnen en begon dan ook het best aan de match. Vlap kreeg de eerste kans, maar miste zijn schot compleet. Even later kon Amuzu een goal vieren, maar zijn 1-0 werd afgekeurd voor buitenspel. Ook Zulj, Colassin en Kompany konden hun kansen niet afmaken. Uit de hoek van Moeskroen kwam er helemaal niets in de eerste helft.

Na de pauze bleef Anderlecht zoeken naar de goal, maar het spel was traag en onzuiver. Moeskroen hield vrij makkelijk stand, tot Colassin zijn moment gekomen zag. Na een assist van Zulj maakte de jonge spits mooi af. Moeskroen had buitenspel gezien, maar kreeg ongelijk van de VAR. Moeskroen kon nog weinig terugdoen en blijft uiteindelijk achter met 0 op 12.

Anderlecht zet opnieuw een stapje dichter bij Play-Off 1, al is het verschil met de nummer zes nog steeds vier punten. Bovendien moet het volgende speeldag in Gent gaan spelen, waar dit seizoen nog niemand kwam winnen.