Club Brugge wint tegen Antwerp dankzij twijfelachtig doelpunt van Hans Vanaken

02-02-2020 16:21 Laatste update: 16:35
268

De topper van de 24e speeldag in de Jupiler Pro League heeft een muis gebaard: Club Brugge - Antwerp eindigde op 0-0 na een bitsige wedstrijd zonder veel grote kansen.

Beide ploegen zochten in de aanvangsfase het randje op in de duels. Op die manier kwam er nooit ritme in de wedstrijd. Veel doelgevaar was er in de eerste helft niet te noteren. De kleine kansen waren vooral voor Club Brugge, maar ze sprongen er te slordig mee om. Bij de rust stond er dan ook logischerwijs nog altijd 0-0 op het scorebord.

Kansen voor Club
Club Brugge-coach Philippe Clement besloot in te grijpen tijdens de rust en bracht debutant Krmencik in de ploeg voor de onzichtbare Dennis. Het scheelde geen haar of de Tsjech knalde zich meteen in de harten van de Brugse fans. Zijn schot belandde in het zijnet. Antwerp maakte er een meer evenwichtige match van na de pauze. Er kwam steeds meer ruimte, maar de kansen waren wel voor Club.

Vormer kreeg in de kleine rechthoek zelfs ééntje die amper te missen was. De Nederlander schoot echter onbegrijpelijk op een Antwerps been. Bij een volgende kans voor Blauw-Zwart moest Bolat stevig ingrijpen. De vrije trap van Sobol vertrok richting de winkelhaak, maar de doelman tikte het leer nog tegen het doelkader.

Twijfelgoal
De thuisploeg bleef ook in het slotkwartier zoeken naar die bevrijdende treffer en werd daarvoor beloond. Schrijvers zette Vanaken met een geweldig hakje op weg naar Bolat en de Gouden Schoen wipte de bal richting het lege doel. De Laet probeerde nog weg te koppen, maar hij kwam te laat. Of toch niet? Op de herhalingen was immers niet helemaal duidelijk te zien dat de bal over de lijn was, maar het doelpunt telde toch.

Antwerp probeerde de bakens nog te verzetten en kwam nog één keer dicht bij de gelijkmaker. De Laet stond plots helemaal vrij, maar zijn kopstoot was niet krachtig genoeg om Mignolet te bedreigen. Club Brugge pakt dus drie belangrijke punten tegen Antwerp. De eerste overwinning voor Blauw-Zwart na drie gelijke spelen, maar over het doelpunt van Vanaken wordt ongetwijfeld nog nagekaart.