Mazzu ziet Genk nu wel zijn targets halen: Er was geen balans in de ploeg

Mazzu ziet Genk nu wel zijn targets halen: "Er was geen balans in de ploeg"

02-02-2020 11:00
14

KRC Genk is er deze transferperiode in geslaagd om Thomas Didillon weg te halen bij RSC Anderlecht. Als het van ex-coach Felice Mazzu had afgehangen, werd hij vorige zomer al overgenomen.

"Afgelopen zomer sprak ik met Dimitri De Condé ook al over de komst van Didillon", gaf Mazzu aan tegenover La Dernière Heure. Bij Genk besloot men echter om de geblesseerd Danny Vukovic te vervangen door Gaëtan Coucke, die niet helemaal kon overtuigen en naar de bank werd verwezen voor de inmiddels geblesseerde Maarten Vandevoordt.

Dat was niet de enige speler die Mazzu in het vizier had. Hij had ook graag Cristian Benavente bij Genk zien spelen. De Limburgers kozen echter voor Benjamin Nygren, die amper in actie komt, en Ianis Hagi, die inmiddels alweer is uitgeleend.

"Er was een gebrek aan balans in de groep. Ze hebben met Kristian Thorstvedt nu eindelijk een speler gehaald die achter de aanvallers kan spelen. Dat is het profiel wat ik wilde. Ik kreeg Nygren en Hagi, maar die waren er nog niet klaar voor", aldus Mazzu.