‘KRC Genk en Anderlecht zetten 'ongewone financiële constructie' op voor Didillon’

‘KRC Genk en Anderlecht zetten 'ongewone financiële constructie' op voor Didillon’

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 07:27di 28-01-2020 om 07:27

Laatste update: dinsdag 28 januari 2020 om 07:51di 28-01-2020 om 07:51

Thomas Didillon verhuist van KRC Genk naar RSC Anderlecht. Het Laatste Nieuws spreekt van een ‘ongewone financiële constructie’. De sluitpost wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

Gisteren werden plooien gladgestreken en werd de transfer van Didillon gefinaliseerd. ‘Daarbij werd nog stevig gepalaverd over een ongewone financiële constructie. Uiteindelijk huurt Genk Didillon tot het einde van dit seizoen. De landskampioen betaalt een huurbedrag van 550.000 euro en neemt ook het loon van de 24-jarige Fransman over van Anderlecht’, klinkt het.

In totaal kan Anderlecht 2,2 miljoen euro verdienen aan Didillon als KRC Genk de doelman op het einde beslist aan te kopen. Dat is het bedrag dat ook paars-wit voor hem op tafel legde. ‘In het contract werd ook een optie tot aankoop opgenomen. Als Genk op het einde van het seizoen beslist om die optie te lichten, dan storten ze nog eens 1.650.000 door naar Brussel.’

Als KRC Genk de optie niet licht, dan zal Didillon terug naar Anderlecht keren. KRC Genk behoudt dan wel 25% van de rechten op de speler. Als paars-wit Didillon dan alsnog verkoopt, krijgen de Limburgers 25% van dat bedrag. Didillon moet bij de landskampioen uiteindelijk de concurrentie aangaan met de geblesseerden Maarten Vandevoordt en Danny Vukovic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie heeft de beste zaak gedaan?

(989 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws