Verhaeghe blijft bij stadionstandpunt: “Niet de taak van Voetbalbond”

Verhaeghe blijft bij stadionstandpunt: “Niet de taak van Voetbalbond”

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 12:02za 18-01-2020 om 12:02

Bart Verhaeghe was in 2013 tegen een nationaal voetbalstadion. De voorzitter van Club Brugge is nog steeds niet van gedachten veranderd, dat laat hij aan Het Laatste Nieuws weten.

België kan nu niet voor eigen publiek spelen op het komende EK. “Vooreerst: inderdaad, Nederland, bijvoorbeeld, kan op het EK in eigen land spelen, maar in het stadion van Ajax. Spanje zal in dat van Athletic Bilbao spelen, Rusland in dat van Zenit...”

“Nu, het nationale stadion is er niet gekomen door Bart Verhaeghe, maar door de wetgeving – de óverheid besliste: ‘Dit kan hier en nu niet gerealiseerd worden.' Maar inderdaad, ik blijf herhalen dat het niet de taak is van de voetbalbond om te investeren in een stadion – het heeft daar de middelen niet voor –, maar integendeel de clúbs moet faciliteren opdat zíj zouden kunnen bouwen.”

“Elke club met een budget van 10 à 12 miljoen kan een stadion zetten voor 10.000 toeschouwers. Dat staat gelijk met één of twee spelers op je budget. Met goed bestuur kun je de banken overtuigen om een lening aan te gaan. Wat is er beter: één fonkelnieuw stadion in Brussel en de rest in krotten laten spelen of tien nieuwe stadions overal in het land?”, aldus Verhaeghe.

Poll

Heeft Verhaeghe hier gelijk?

(473 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws