Defour over harde confrontatie bij Standard: Daar win je titels mee

Defour over harde confrontatie bij Standard: "Daar win je titels mee"

12-01-2020 08:45
1

Steven Defour timmert momenteel aan de weg bij Antwerp, maar kende zijn hoogdagen wel bij Standard. Daar was er altijd wel wat te beleven in de kleedkamer, onder meer ook met Milan Jovanovic. Die kon agressief uit de hoek komen.

"Milan Jovanovic is een van de kleurrijkste gasten met wie ik samenspeelde", geeft Defour aan bij Het Nieuwsblad. "Echt een unieke, schitterende kerel. Hij had wel een korte lont. Maar goed, niemand is perfect. We speelden tegen Lokeren. Het liep voor geen meter. Op een bepaald moment speelt een van onze jonge backs een ziekenhuisbal richting Jova. Die werd gek. In de kleedkamer was hij nog altijd niet afgekoeld."

Jova werd uiteindelijk op zijn plaats gezet. "Onze beer Oguchi Onyewu bemoeide zich ermee, greep Jova bij de keel en smeet hem tegen de muur. De kalmte keerde terug. Ontwapenend ook hoe Milan zich daarna duizendmaal verontschuldigde. De passie, hè. Hij voegde er wel nog beleefd aan toe: Okay, my friend. No problem. But remember: not Jova fault. Please don't play bad ball. Het was sterker dan hemzelf. Weet je wat het is met zo'n kleedkamer? Je wint er titels mee."