OFFICIEEL: Boli gaat niet naar Anderlecht, maar wél naar de zandbak

OFFICIEEL: Boli gaat niet naar Anderlecht, maar wél naar de zandbak

08-01-2020 14:51 Laatste update: 17:28
30

Yohan Boli verlaat STVV deze winter. RSC Anderlecht wordt evenwel niet zijn nieuwe werkgever. Dat vernam VoetbalPrimeur.be.

RSC Anderlecht zoekt al een tijdje naar een extra aanvaller. Terwijl Boli het goed deed de afgelopen maanden bij STVV. De twee partijen werden de voorbije weken aan elkaar gekoppeld, maar een huwelijk komt er dus niet. Boli wordt niet de nieuwe concurrent van Kemar Roofe bij Anderlecht.

Ondanks dat Boli niet naar Anderlecht trekt, staat de aanvaller wel voor een transfer. Boli kiest voor een avontuur in het Midden-Oosten. Boli verliet ondertussen al het trainingskamp van STVV in Pinatar. Ook Anderlecht is trouwens op stage in dezelfde Spaanse plaats.

4,5 jaar trouwe dienst
Boli kwam in 2015 over van RCS Verviers. Bij STVV had de Ivoriaan nog een contract tot medio 2020. Dit seizoen was Boli in de Jupiler Pro League nog goed voor tien doelpunten in zeventien matchen. 

Update: Het is nu ook bekend naar welke club Boli zal verkassen. La Dernière Heure weet dat het om Al-Duhail gaat, de koploper in de Qatarese competitie. Daar voetbalt met Junior Edmilson al een oude bekende van de Jupiler Pro League. Bij Al-Duhail is men erg ambitieus, want recent werd met onder meer Mario Mandzukic en Mehdi Benatia heel wat kwaliteit binnengehaald.

Update: Zijn nieuwe club heeft de komst van Boli nu ook officieel bevestigd. Het gaat niet op Al-Duhail, maar wel om Al-Rayyan. Ook dat is een Qatarese ploeg.