Vanaken krijgt raad over transfer: Daar kunnen ze hem wel gebruiken

Vanaken krijgt raad over transfer: "Daar kunnen ze hem wel gebruiken"

05-01-2020 08:15 Laatste update: 08:28
9

Club Brugge dendert voorlopig door de competitie, en dat komt ook weer door de tandem Vanaken-Vormer. Al jaren vormen zij de centrale as van Club. Volgens Marc Degryse gaat dat ook niet zo snel veranderen.

"Vormer was bankzitter bij Feyenoord, hij heeft zijn carrière te danken aan Club Brugge, niet andersom", geeft Degryse aan bij Het Laatste Nieuws. "Ruud is een bepalende speler in het geheel van Club, door zijn mentaliteit en zijn leiderschap. Maar hij is niet de speler die het spel naar zich toe trekt. Zijn leeftijd speelt ook een rol. Vormer zit niet te wachten op het buitenland en het buitenland niet op hem."

Vanaken heeft iets meer kans op een transfer. "Ajax wou hem heel graag, daar had Hans ook kunnen schitteren. Maar als een club uit de Premier League komt kijken, dan denkt die waarschijnlijk toch: 'Bij ons gaat het toch iets rapper.' In Spanje moet je dan weer een technische kraan zijn. De techniek van Vanaken is wel oké, maar simpel. Blijft misschien de Duitse competitie over. Vanaken heeft een groter volume dan veel mensen denken, hij is altijd fit. Daar zouden ze hem kunnen gebruiken."