Fans van de Rode Duivels verkiezen Eden Hazard tot beste Rode Duivel van 2019

Fans van de Rode Duivels verkiezen Eden Hazard tot beste Rode Duivel van 2019

30-12-2019 13:10 Laatste update: 13:17
11

Eden Hazard mag zich de beste Rode Duivel van 2019 noemen. Dat is alvast wat de supporters van de nationale ploeg hebben beslist. Zij konden de voorbije dagen stemmen op de Rode Duivel die het indrukwekkendst gepresteerd heeft de afgelopen twaalf maanden.

Bij Real Madrid loopt het nog niet helemaal op wieltjes voor Hazard (momenteel ligt hij ook in de lappenmand), maar in het shirt van de Duivels lukte het wél. In acht wedstrijden wist Hazard vijf doelpunten te maken. Daarbovenop leverde hij nog eens zeven assists af. Bij twaalf doelpunten was Hazard dus betrokken. Knap, maar onlogisch is dat nu ook weer niet bij een elftal dat in totaal liefst 40 (!) keer scoorde in 2019.

Meer nog dan het jaar van Hazard was het dan ook vooral het jaar van de Duivels. 2019 stond in het teken van tien kwalificatiematchen voor het EK van komende zomer en die gingen alle tien gewonnen. Zo verloren de Rode Duivels dus geen enkel punt in de voorbije twaalf maanden. Nooit eerder slaagde de Belgische ploeg erin zoiets te presteren in een jaar. De laatste keer dat ons land niét won, was bij die plotse inzinking tegen Zwitserland (5-2) in november 2018.