'KVO denkt aan Brys, al is die niet de eerste keuze van voorzitter Dierckens'

'KVO denkt aan Brys, al is die niet de eerste keuze van voorzitter Dierckens'

30-12-2019 07:30 Laatste update: 07:33
5

KV Oostende ging het eindejaar aan met een fikse opdracht, namelijk een nieuwe trainer vinden. Kare Ingebrigtsen verlaat KVO voor Apoel Nicosia, waardoor de Kustboys naarstig op zoek zijn naar een opvolger.

Volgens Het Laatste Nieuws mikt Oostende op een trainer die Belg is of die toch zeker de Belgische competitie als zijn broekzak kent. Marc Brys, nog niet zo lang geleden aan de deur gezet bij STVV, is een kandidaat. Toch is de Antwerpenaar naar verluidt niet de eerste keuze van KVO-voorzitter Franck Dierckens.

Verder valt het te betwijfelen of Oostende de financiële slagkracht heeft om een ervaren trainer als Brys naar de kust te halen. Bovendien zal de Antwerpenaar mogelijk zelf ook niet staan springen om voor KVO te kiezen. In dat opzicht zijn ook Ivan Leko en Hein Vanhaezebrouck onhaalbaar.

Geen de Boeck
Met Glen De Boeck, intussen al ontslagen bij Sporting Lokeren, werden in het tussenseizoen gesprekken gevoerd, maar die zou geen optie meer zijn voor KVO. Assistent-trainers Franky Van der Elst en Patrick Creemers zullen alvast in functie blijven, ongeacht wie de nieuwe T1 wordt in de Versluys Arena.