Ajax-selectie geschrokken van blessure Blind: 'Natuurlijk eerder meegemaakt'

Ajax-selectie geschrokken van blessure Blind: 'Natuurlijk eerder meegemaakt'

22-12-2019 22:17
1

Donny van de Beek is niet van plan om in de winterstop te vertrekken bij Ajax en geeft aan dat de Europa League een mooi podium is. Na de 6-1 overwinning op ADO Den Haag geeft hij ook aan dat de selectie flink geschrokken is van het nieuws rondom Daley Blind.

Van de Beek wordt veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid, maar de middenvelder is na de winst op ADO duidelijk. "Ik heb altijd al gezegd dat ik in de winter het liefst niet weg wil", zegt hij voor de camera van VTBL. "Ik denk dat we met zijn alleen weer iets moois kunnen neerzetten, daar wil ik graag onderdeel van uitmaken." Het is voor Van de Beek geen punt dat Ajax na de winterstop in de Europa League in actie komt. "Dat is ook een mooi podium."

De blessure van Blind, die een ontsteking heeft aan zijn hartspier, hakte er flink in bij de selectie van Ajax. "Dat was wel een tik", vervolgt Van de Beek. "Iedereen denkt daar over na. Zoiets hebben we natuurlijk eerder meegemaakt (met Abdelhak Nouri, red.), dat wil je niet nog een keer meemaken. Dat spookt dan wel weer even door je hoofd. Laten we hopen dat hij snel weer bij ons is."

Ajax speelde tegen ADO met een groot aantal jeugdspelers, waaronder Lassina Traoré. Die pikte zijn doelpuntje mee. "Lassina deed het al heel goed op de training de laatste tijd, mooi dat het er nu weer uitkomt", vindt Van de Beek. "Hij is heel sterk, die zet je niet zomaar één, twee, drie van de bal."