Anderlecht boekt broodnodige overwinning met glansrol voor Vlap

Anderlecht boekt broodnodige overwinning met glansrol voor Vlap

22-12-2019 21:45 Laatste update: 21:50
70

Anderlecht heeft een mooie zege 2-0 geboekt tegen KRC Genk. Michel Vlap was de grote man bij paars-wit. Hij maakte twee doelpunten.

KRC Genk schoot goed uit de startblokken. In de eerste vijf minuten deed Van Crombrugge al twee belangrijke reddingen op Paintsil en Onuachu. Daarna herstelde Anderlecht het evenwicht. Vlap dwong Borges bijna tot een eigen doelpunt na een strakke voorzet. De grootste kans voor Anderlecht was voor Doku. Die kon alleen voor Vandevoordt niet de 1-0 maken. We gingen rusten met een brilscore.

Na de pauze trok Anderlecht weer naar voor, en deze keer wél met succes. Doku speelde Vlap aan en die werkte goed af. Anderlecht kreeg ruimte en kon al snel profiteren. Chadli miste eerst nog, maar Vlap kon wel de 2-0 maken. Een harde klap voor Genk, dat geen vuist meer kon maken. Het kwam niet verder dan een afgekeurd kopbaldoelpunt van Samatta en bleef met lege handen achter.

Anderlecht is zo de winnaar van het weekend. Het komt tot op vijf punten van Play-Off 1. KRC Genk blijft hangen op plaats acht, maar staat wel nog twee punten voor op Anderlecht.