Anderlecht-legende verbaasd: Snap niet dat ze hem uit de ploeg zetten

Anderlecht-legende verbaasd: "Snap niet dat ze hem uit de ploeg zetten"

19-12-2019 10:00
13

Anderlecht neemt het donderdagavond in de Croky Cup op tegen Club Brugge. Thuis zou Anderlecht favoriet moeten zijn, maar de kaarten liggen nu heel anders. Jef Jurion (82) ziet het met lede ogen aan.

Jurion werd zelf negen keer landskampioen met Anderlecht, maar ziet het nu somber in. "Ik volg ze nog op de voet en het doet mij pijn om te zien hoe slecht Anderlecht er op dit moment aan toe is", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. "Ik woon in Knokke, weet u. Ik hoef u niet uit te leggen dat het hier al Club Brugge is wat de klok slaat. Ik kan mij op straat niet vertonen of ik word met de neus op de feiten gedrukt. 'Ja Jef, Anderlecht, 't is gene vette he'. Dat doet pijn."

Vincent Kompany is voorlopig niet de redder in nood. "Het zat mij niet lekker hoe ze de terugkeer van Kompany hebben gepresenteerd. Hij ging plots álles doen. Speler, trainer, sportieve baas. Je mag hem dat toch allemaal niet alleen laten doen. Dat ze voor de jeugd kiezen, juich ik toe, maar ik mis de agressiviteit bij die jonge gasten. Ik snap bijvoorbeeld niet dat ze een speler als Trebel meteen uit de ploeg hebben gezet. Dat is de enige echte vechter in de ploeg, die hebben die jonge gasten nodig om te groeien."

Voorlopig blijven de fans van Anderlecht er wel rustig onder. "Dat had ik niet verwacht, want de supporters van Anderlecht zijn het gewoon van hun ploeg bovenaan te zien staan. Zij gaan dit niet blijven pikken, daar ben ik zeker van."