“Vandevoordt is niet in twee dagen van wereldtopper in sukkelaartje veranderd”

“Vandevoordt is niet in twee dagen van wereldtopper in sukkelaartje veranderd”

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 14:27za 14-12-2019 om 14:27

Maarten Vandevoordt is de jongste doelman ooit in de Champions League. De 17-jarige goalie blunderde echter in zijn debuut. Johan Boskamp laat zich uit over de doelmannenkwestie van KRC Genk.

KRC Genk liet weten dat ze misschien een doelman zullen huren in januari. “De fout die Vandevoordt maakt kan gebeuren als je zo'n type voetbal wil brengen. Dat wordt opgedragen. Een dag of vijf ervoor deed hij hetzelfde tegen Cercle Brugge en stond iedereen op de banken. Ze vonden het allemaal fantastisch.”

“Je kan toch niet in twee dagen van wereldtopper in sukkelaartje veranderen”, gaat Boskamp verder. “Waar ik wel moeite mee heb, is dat ze zo'n jongen uit de wind zetten na de match. Laat hem dan even met de media praten. Hij kan toch toegeven dat het een foutje was? Dat hoort er gewoon bij. Wordt niemand slechter van.”

“Natuurlijk kun je beweren dat Vandevoordt er een pegel tegen had moeten geven. Je kan ook gewoon zeggen: volgende keer weer doen. Denk je dat dit Neuer nog nooit is overkomen? Hannes Wolf moet dat dus zeggen. Dan geef je een jonge speler pas vertrouwen.”

KRC Genk moet vertrouwen houden in Vandevoordt, vindt Boskamp. “Maar die Duitse trainer heeft het altijd alleen maar over mentaliteit. Over voetbal heb ik hem nog niet gehoord. Kijk, je hebt bewust gekozen voor de jonge doelmannen en moet nu niet lopen zeiken over keepers huren.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Boskamp hier gelijk?

(162 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws