Cercle mikt vanaf nu weer op Belgische spelers: Onze taak om ze op te sporen

Cercle mikt vanaf nu weer op Belgische spelers: "Onze taak om ze op te sporen"

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 12:37za 14-12-2019 om 12:37

Laatste update: zaterdag 14 december 2019 om 12:48za 14-12-2019 om 12:48

Sinds speeldag negen staat Cercle Brugge onafgebroken allerlaatste in de Jupiler Pro League, maar toch is het gemoed nog niet onder nul gezakt in Brugge. Dat heeft vooral te maken met de komst van Bernd Storck, legt Igor Korneev uit. De Rus is zelf pas sinds september als adviseur aan de slag voor moederclub AS Monaco.

In die hoedanigheid mag Korneev zich ook ontfermen over Cercle Brugge. Het aantrekken van Storck gebeurde dan ook op zijn verzoek. Was Korneev dan in paniek onder voorganger Fabien Mercadal? "Nee, want ik zag het potentieel", maakt de Rus zich sterk bij Het Nieuwsblad. "Jonge en goede voetballers, gretig en werkkrachtig, maar ze deden maar wat. Ze stonden zonder plan op het veld. Er waren geen automatismen en niemand wist wat hij moest doen. Nu, onder Bernd Storck, is dat helemaal anders. Storck kwam hier met een visie én een plan."

Dat Cercle ambitieus is, staat buiten kijf. "Het behoud is nu prioritair, maar we kijken ook al verder vooruit, want dit mag Cercle niet meer overkomen", aldus Korneev. "We doen er alles aan, want wie in het voetbal enkel maar nadenkt en niks doet, gaat ten onder. We kijken uit naar versterking, want we weten goed dat er na Nieuwjaar nog negen finales volgen. We zoeken vooral mensen die ons kunnen helpen."

Terug naar de roots
Vroeger was Cercle steevast één van de meest 'Belgische' teams uit de Jupiler Pro League. Sinds de overname van Monaco veranderde dat drastisch: plots bestond de meerderheid van de Cercle-kern uit Franse huurlingen. Die trend wil Korneev nu terugschroeven.

"België telt veel goede spelers, je ziet ze overal in Europa. Het is onze taken om ze op te sporen", legt hij de strategie voor de komende jaren uit. "De research en scouting zijn heel belangrijk. Het niveau hier vind ik trouwens behoorlijk hoog. De Belgische competitie is oorlog. Zonder duelkracht ben je reddeloos verloren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal Cercle zich nog redden?

Ja
83%
Nee
17%
(146 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws