'Twee Rode Duivels moeten vrezen voor EK door mogelijke terugkeer Fellaini'

'Twee Rode Duivels moeten vrezen voor EK door mogelijke terugkeer Fellaini'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 21:30vr 13-12-2019 om 21:30

Marouane Fellaini lijkt weer zin te hebben om uit te komen voor de Rode Duivels. In een interview met Eleven Sports gaf hij aan zeker niet weigerachtig te staan tegenover een terugkeer. Dat kan slecht nieuws betekenen voor enkele Rode Duivels uit de huidige selectie.

Als Fellaini mee mag naar het EK, betekent dat dus ook dat er één Rode Duivel moet afvallen. Volgens La Dernière Heure zijn er twee kandidaten die daarvoor moeten vrezen: Leander Dendoncker en Christian Benteke.

Op het middenveld van de Rode Duivels zijn Axel Witsel, Youri Tielemans en Kevin De Bruyne zekerheden die mee zullen gaan naar het EK. Leander Dendoncker is dat echter niet. Als Martinez beslist om Fellaini mee te nemen, kan Dendoncker weleens afvallen.

Al heeft de middenvelder van Wolverhampton wel het geluk dat hij bijzonder polyvalent is. Zo kan Dendoncker ook in een driemansdefensie gezet worden. Omwille van de blessuregevoeligheid van spelers zoals Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Vincent Kompany kan Dendoncker dus nog steeds nuttig zijn.

Benteke
Een terugkeer van Fellaini zou dan slecht nieuws kunnen betekenen voor Benteke. De spits kan met zijn lengte en kopkracht een rol spelen in gesloten matchen, maar Fellaini kan die rol ook spelen. Daarnaast speelt Benteke amper bij Crystal Palace, waardoor de spits weleens zou moeten gaan vrezen voor zijn EK-kansen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Rode Duivels

Poll

Wie van de drie neem je niet mee naar het EK?

Fellaini
34%
Dendoncker
21%
Benteke
46%
(307 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws