Verheyen ziet groot probleem bij Anderlecht: Nagel aan de doodkist

Verheyen ziet groot probleem bij Anderlecht: "Nagel aan de doodkist"

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 21:01vr 13-12-2019 om 21:01

Laatste update: vrijdag 13 december 2019 om 21:01vr 13-12-2019 om 21:01

RSC Anderlecht kent een bijzonder pover seizoen en moet vrezen voor deelname aan Play-Off 1. De huidige spelerskern van Anderlecht slaagt er maar niet in om de top zes te halen. Gert Verheyen ziet dat men bij Anderlecht de voorbije seizoenen heel wat fouten heeft gemaakt.

"Het grootste probleem is te veel betalen voor te weinig kwaliteit", geeft hij aan in Het Nieuwsblad. "Sanneh kopen voor een som van 8 miljoen. Of een salaris betalen van drie miljoen euro voor Adrien Trebel. Goeie sjotter, maar zo’n loon kan je toch niet rechtvaardigen? In België toch niet", aldus de analist.

Dat zorgde er onder andere voor dat Anderlecht dit seizoen voor de jeugd moest kiezen. Het kan ook moeilijk extra (dure) versterking halen. "Daarom zijn mannen die een geweldige hap uit dat budget pakken en niet presteren, de nagel aan je doodskist. Mannen als Trebel dus", zegt Verheyen.

"Voor mijn part mag een speler vijftien miljoen gekost hebben en drie miljoen verdienen. Maar wat krijg je ervan terug? Als dat te weinig is, bij te veel spelers, dan zit je met een probleem. Krijg dat soort mannen maar weg, hè. Je moet ze haast weggeven", besluit Verheyen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws