'CIS-systeem' Anderlecht kan Verheyen niet overtuigen: Hoe leg je dat uit?

'CIS-systeem' Anderlecht kan Verheyen niet overtuigen: "Hoe leg je dat uit?"

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 19:00vr 13-12-2019 om 19:00

RSC Anderlecht gaf in haar open brief van eerder deze week aan dat het gebruik maakt van een 'CIS-systeem' om de ploeg en haar spelers te analyseren. Een systeem dat niet bekend is bij het grote voetbalpubliek. Gert Verheyen stelt er zich ook vragen bij.

RSCA gebruikt naar eigen zeggen een 'CIS-systeem' om de ploeg te analyseren en goede spelers te vinden. Zo moeten spelers van Anderlecht blijkbaar een score tussen de 130 en 160 punten halen. Dat begrijpt Verheyen niet meteen.

"Waarom presteert Sven Kums niet bij Anderlecht maar bij AA Gent wel? Zijn cis-score zal toch niet veranderd zijn? Zo zie je tal van voorbeelden", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Volgens hem moet men bij Anderlecht dan ook niet enkel kijken naar de cijfertjes. "Maar hoe krijg je zo’n gevallen uitgelegd? Omdat zijn vrouw niet zaagt omdat ze liever hier woont, omdat het met de kindjes nu goed gaat, enzovoort. Je goed voelen, dat is niet meetbaar in een CIS-score. Dat krijg je ook niet uitgelegd."

"Je werkt met mensen, hè. En als je een speler uit het buitenland haalt, hoe gaat die hier leven? Dat de politie verschillende keren om vier uur ’s ochtends aan zijn deur staat, lees je ook niet in zo’n CIS-rapport, hè", besluit Verheyen.

Poll

Heeft Verheyen gelijk?

(326 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws