Breaking news

Diaby brengt nieuwe opties voor Kompany: Hoe verandert het spel van Anderlecht?

Antwerp kan strafste reeks neerzetten sinds het terug in Eerste Klasse A speelt

Antwerp kan strafste reeks neerzetten sinds het terug in Eerste Klasse A speelt

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 17:52vr 13-12-2019 om 17:52

Royal Antwerp FC ontvangt zaterdagavond KAS Eupen voor wat een 'must-win' zou moeten zijn. Als het de zege in de wacht sleept, zou de oudste club van het land een 16 op 18 neerzetten. Dat mag gerust een historische reeks genoemd worden.

Sinds de terugkeer naar Eerste Klasse A is Antwerp er immers nog niet in geslaagd om een 16 op 18 te scoren. Vorig seizoen kwam het er dicht bij in Play-Off 1, maar na een erg knappe 13 op 15 bleek KRC Genk te sterk (4-0). Nu kan Antwerp die prestatie dus verbeteren.

Opvallend: ook nu weer voetbalde The Great Old tegen sterke tegenstanders de voorbije weken. Zo moesten onder meer Club Brugge, KAA Gent en KV Mechelen eraan geloven. Blijkbaar haalt de kracht van de opponent dus het beste naar boven bij Antwerp. Dat doet natuurlijk dromen van meer.

Altijd leuk om je aan op te trekken, zulke statistieken, maar Laszlo Bölöni ligt er hoegenaamd niet wakker van. "Ik wist het niet, maar als u het zegt, zal het wel zo zijn", klinkt de Antwerp-coach laconiek bij Het Laatste Nieuws. "Maar ik spreek niet graag over zulke cijfers. Niet als het goed gaat, en al helemaal niet als het slecht gaat."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Breekt Antwerp haar record?

Ja
95%
Nee
5%
(257 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws