OFFICIEEL: Liverpool strikt haar eerste Japanner, Minamino komt over van Salzburg

OFFICIEEL: Liverpool strikt haar eerste Japanner, Minamino komt over van Salzburg

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 18:10do 12-12-2019 om 18:10

Laatste update: donderdag 19 december 2019 om 09:36do 19-12-2019 om 09:36

Takumi Minamino lijkt de eerste Japanse speler ooit in dienst van Liverpool te worden. Volgens clubwatcher James Pearce zijn The Reds het met FC Salzburg eens geworden over een overgang van de 24-jarige aanvaller.

Als de medische keuring geen problemen aan het licht brengt, is Minamino per 1 januari speler van Liverpool. Borussia Mönchengladbach, Manchester United en AC Milan zaten ook achter de Japanner aan, maar grijpen dus mis. Minamino's laatste Europese duel in Oostenrijkse dienst was uitgerend tegen Liverpool: The Reds meldden zich vervolgens in Oostenrijk en zijn er dus razendsnel uitgekomen met hun Champions League-tegenstander.

Liverpool zit voor een dubbeltje op de eerste rang: Minamino heeft een afkoopsom van circa 8,5 miljoen euro in zijn tot medio 2021 doorlopende contract staan. De 22-voudig international van Japan streek in januari 2015 in Salzburg neer. Sindsdien kwam hij tot 199 officiële optredens namens Red Bull/FC Salzburg. Hierin was hij goed voor liefst 64 goals en 44 assists. 

Minamino zal de eerste winterse Liverpool-aanwinst sinds eind 2017 worden: destijds kwam Virgil van Dijk voor een recordbedrag over van Southampton.

Update: De deal is officieel. Liverpool en Salzburg kondigden donderdag aan dat Minamino de overstap maakt naar Engeland. De Japanner stond vijf seizoenen in Oostenrijk op de loonlijst. Onlangs speelde hij nog met Salzburg tegen KRC Genk in de Champions League. In Limburg scoorde hij nog bij de 1-4 zege van zijn ploeg. Op 1 januari begint het avontuur van Minamino bij Liverpool al. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws