De Vlieger waarschuwt KRC Genk: Dat is niet per se de beste optie

De Vlieger waarschuwt KRC Genk: "Dat is niet per se de beste optie"

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 10:03do 12-12-2019 om 10:03

Maarten Vandevoordt beleefde dinsdag een horrordebuut in de Champions League. Na amper twee minuten ging hij in de fout en stond er meteen 1-0 op het bord. Geert De Vlieger hoopt dat Vandevoordt toch mag blijven staan.

"Genk heeft dinsdag niet verloren door zijn keeper", benadrukt De Vlieger bij Het Belang Van Limburg. "Natuurlijk was het niet leuk voor Maarten, op je zeventiende komt zoiets aan. Maar ik vind dat hij na die fout overeind bleef, hij stond niet weifelend in doel. Dat is een goed teken."

KRC Genk gaat in de winter mogelijk een nieuwe keeper gaat halen. Dat hoeft voor De Vlieger niet. “Dat is niet per se de beste optie, want een ervaren keeper maakt ook fouten. En wat als hij flatert? Of zich blesseert? Dan moet je toch teruggrijpen naar je jonge doelman."

"Ik vind ook dat Genk beter niet gecommuniceerd had over het mogelijke aantrekken van een ervaren keeper. Op de een of andere manier zorgt zoiets toch voor onzekerheid. Want ook al ga je die weg op, je moet de volgende weken nog enkele matchen verder met Vandevoordt en Coucke."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Genk een extra doelman halen?

(978 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws