Kompany legt blessureleed uit: “Daar betaal je ooit een prijs voor”

Kompany legt blessureleed uit: “Daar betaal je ooit een prijs voor”

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 08:45do 12-12-2019 om 08:45

Laatste update: donderdag 12 december 2019 om 08:51do 12-12-2019 om 08:51

In zijn boek ‘Een jaar om nooit te vergeten’ legt Vincent Kompany haarfijn de oorzaak van zijn vele blessures uit. Bij RSC Anderlecht ligt de Rode Duivel nu ook weer week na week in de lappenmand.

“Laat me mijn blessuresituatie hier eens en voor altijd uitklaren”, begint Kompany. “Ik zal beginnen bij het begin. Er is een reden waarom je op een bepaald ogenblik meer geblesseerd bent en meer ongemakken aan de hand hebt. De belangrijkste reden was dat ik vroeg in mijn carrière geopereerd ben, na enkele voorvallen van verschillende aard.”

Kompany moest de chirurgische ingrepen aanvaarden. “Als je onder het mes moet en dus chirurgie nodig hebt, kun je niet anders dan dit te aanvaarden. Maar elke keer bouwt zich littekenweefsel op en verandert dat je biomechanica een beetje. Bovendien: als je spieren zich samentrekken, krijg je nog meer littekenweefsel.”

“Het kan alles eromheen minder beweeglijk en minder plooibaar maken”, gaat de verdediger van Anderlecht verder. “Hoe minder beweeglijk je kuit of pees wordt, of wat dan ook dat geraakt is, hoe waarschijnlijker het wordt dat je in de toekomst iets aan de hand zult hebben.”

Vicieuze cirkel
“Het wordt een vicieuze cirkel: dat is het logische gevolg van de veranderingen die je lichaam doormaakt. In mijn geval komt daarbij dat ik altijd de neiging had om de waarschuwingssignalen te negeren en me over elke hinderpaal heen te willen werken.”

Kompany probeerde telkens zijn lichaam tot het uiterste te drijven. “Ik heb met gebroken botten, half gescheurde spieren of op het randje van een verrekking gespeeld. Maar toen ik jonger was, kwam ik er altijd wel mee weg. Natuurlijk betaal je daar ooit een prijs voor.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws