Genk-coach Wolf slaat en zalft: Daarna heeft Vandevoordt zich goed herpakt

Genk-coach Wolf slaat en zalft: "Daarna heeft Vandevoordt zich goed herpakt"

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 23:31di 10-12-2019 om 23:31

KRC Genk ging dinsdagavond met de billen bloot op het veld van Napoli. De ploeg van Hannes Wolf verloor met 4-0 in Zuid-Italië. De Duitse coach was uiteraard niet tevreden met de prestatie van zijn troepen, maar hij nam zijn blunderende doelman Maarten Vandevoordt wel in bescherming.

"Ik miste op bepaalde momenten werkkracht en goesting. Mentaliteit is heel belangrijk", opperde Wolf na de wedstrijd volgens Het Nieuwsblad. "Defensief waren we zeker niet scherp genoeg. Dat was niet alleen zo bij de verdedigers, maar ook bij de middenvelders en aanvallers. Al vind ik 4-0 wel hard, want we hebben evenveel kansen gehad als Napoli."

Wolf had ook troostende woorden voor zijn jonge doelman, die al na drie minuten gruwelijk in de fout ging. De jongste keeper ooit in de Champions League ging bij zijn debuut in de fout na een terugspeelbal. "Hij had die bal gewoon moeten wegschieten. Maar daarna heeft hij zich zeer goed herpakt. Die strafschop die hij tegen kreeg was onterecht", aldus Wolf.

Komende zaterdag wacht alweer een belangrijke wedstrijd voor Genk in de competitie tegen Waasland-Beveren. "We moeten winnen, want kwalificatie voor Play-Off 1 is een must. Maar dan moeten de spelers beseffen dat de mentaliteit heel belangrijk is en die kon vandaag op sommige momenten een pak beter.", besloot de Duitse coach van Genk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws