Gentse groep toont solidariteit: Zege opdragen aan Brecht, Jonathan en 'Chakve'

Gentse groep toont solidariteit: "Zege opdragen aan Brecht, Jonathan en 'Chakve'"

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 10:52zo 08-12-2019 om 10:52

KAA Gent zette zaterdagavond de puntjes op de 'i' tegen Zulte Waregem. In de Ghelamco Arena hadden de bezoekers weinig in de pap te brokken, al bleef de score (mede door enkele afgekeurde doelpunten) beperkt tot 2-0. Roman Yaremchuk stond in de schijnwerpers in Gent.

De aanvaller was een gesel voor de achterhoede van Zulte Waregem. Op het halfuur zette hij de 2-0 op het scorebord. "Natuurlijk is het een leuk gevoel om te scoren, dat is het trouwens altijd voor een aanvaller", reageert Yaremchuk op de website van Gent. "Maar het belangrijkste is nog steeds dat we de drie punten thuishouden, want Zulte was goed bezig. We wisten dat een overwinning ons een stap dichter bij Play-Off 1 zou brengen." Gent telt nu zeven punten voorsprong op Essevee, dat zesde staat.

Yaremchuk vond het net tot drie keer toe, maar twee van die drie doelpunten werden afgekeurd. "Dat is voetbal, al waren het heel nipte beslissingen", blijft de spits er kalm bij. "Maar zo zijn de regels nu eenmaal. Daar kunnen we weinig aan veranderen. Ik wil de overwinning opdragen aan Jonathan (David), Brecht (Dejaegere) en ‘Chakve’ (Chakvetadze, die zijn rentree vierde, nvdr.). We moeten er zijn voor elkaar, als team en als familie. Dus deze drie punten zijn voor hen", betrekt Yaremchuk zijn afwezige ploeggenoten.

Oekraïne boven
De Oekraïense vlag mocht uit in Gent, want naast Yaremchuk was ook landgenoot Roman Bezus belangrijk. Hij verzorgde het openingsdoelpunt. "Zo zijn wij, Oekraïners, nu eenmaal", lacht Yaremchuk. "We zijn harde werkers. En dat willen wij tonen aan de club en de supporters. Zij verdienen dat. Ik hoop in ieder geval dat we onze resultaten kunnen aanhouden, zodat we dit ook kunnen tonen bij de nationale ploeg. Dat zal belangrijk zijn voor het komende EK."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Yaremchuk is de belangrijkste speler voor Gent

(212 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws